shutterstock_201940579.jpg

Bæredygtighed

Frugt Karl lægger stor vægt på at forhandle danske varer, når varen er i sæson. Fordel ved danske varer er blandt andet at danske varer transporteres mindre og derved kan forventes at have en bedre holdbarhed hos slutbrugeren. Vi vil også gerne som leverandør fremstå som en ansvarsbevidst samarbejdspartner som også har bæredygtighed på dagsordenen.

Vores biler kører ud med varer i det meste af Danmark og vi sørger for at tilpasse vores logistik, så vi læsser varer fra danske avlere i de tomme biler som kører retur til vores lager.

I Frugt Karl forsøger vi at begrænse emballering, der hvor det ikke forringer varens holdbarhed.

Vi bringer som udgangspunkt varen ud i varens originale emballage. Ved salg af varer i anbrud forsøger vi at pakke varen i genbrugskasser, som vi modtager retur fra vores kunder. Dette gøres både ud fra økonomiske såvel som miljømæssige hensyn.

Vi arbejder kontinuerligt på at mindske vores spild, dette gør vi ved at arbejde målrettet på vores varedisponering og sæsonsammensætning. Vi har et tæt samarbejde mellem vores indkøbere og vores forvalter. Der er tider på året, hvor varen er svær eller kommer langvejs fra, hvor valget af leverandør kan være afgørende for vores generelle kvalitets niveau.

Selvom vi arbejder målrettet med vores spild procent, kan vi ikke undgå at der vil være varer som skal afskrives på den konto – disse varer giver vi videre til Nordjysk Fødevareoverskud for at støtte en lokal organisation.

”Nordjysk Fødevareoverskud er en non-profit organisation, der fokuserer på bæredygtighed og social ansvarlighed.

Hver uge kører Nordjysk Fødevareoverskud vareture, hvor de henter overskudsmad hos grossister og detailhandlende. De indsamler gode spiselige fødevarer, der fordeles til sociale organisationer og asylcentre i Nordjylland. Socialt udsatte familier og enkeltpersoner har også mulighed for at hente mad fra lageret i Aalborg Øst.”